Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

Jaunumi

Ar "Latvijas skolas somu" Nacionālajā Botāniskajā dārzā un Melngalvju namā

Botaniskaisdarzs1

30. janvārī 1C mācību grupas audzēkņi devās ļoti zaļā piedzīvojumā uz Nacionālo Botānisko dārzu un vēsturiski izzinošā ceļojumā uz Melngalvju namu. Vispirms gida pavadībā iepazinām Botāniskā dārza modernās oranžērijas darbību. Jaunieši ieraudzīja daudz interesantu, eksotisku augu, smaržoja vēl neredzētus ziedus un iztaustīja, un izgaršoja augļus, uzzināja par to izmantošanu pārtikā un ēdienu gatavošanā.

 

bibliotekazurnali1 

Tad sekoja patstāvīgais darbs grupās - jaunieši meklēja, pētīja un aprakstīja augus, un skaidroja, kā viedās tehnoloģijas palīdz nodrošināt augiem vislabākos apstākļus. Ar uzdevumiem veiksmīgi tika galā visas grupas.

Krāšņā Melngalvju nama apskates laikā nācās iejusties tirgotāju un bruņinieku lomā, izstaigāt viduslaiku pagrabus.

bibliotekazurnali1 

Tie, kuri nebaidījās ņemt rokās smago āmuru, varēja izkalt piemiņas monētu. Gides stāstījums par ēkas vēsturi un viduslaiku tirgotāju dzīvi atsauca vēstures stundās dzirdēto.

bibliotekazurnali1 

Ar interesi tika aplūkota sudraba izstrādājumu kolekciju un kabineti, kur četrus gadus atradās Latvijas Valsts prezidenta darba telpas. Nokļūšana Melngalvju nama greznajā Svētku zālē tūlīt tika iemūžināta unikālā grupas kopbildē, ko lieliski papildināja zīmīga glezna.

bibliotekazurnali1 

Kā atzina paši izglītojamie, redzētais, dzirdētais, piedzīvotais būs noderīgs materiāls gan vēstures, gan ēdienu gatavošanas mācību stundās. Tā bija diena, kurā ieraudzījām daudz jauna un interesanta.

Informāciju sagatavoja Mācību grupas audzinātāja D.Čakše

 

Aktīvā pozīcija: Sākums Aktualitātes Jaunumi Ar "Latvijas skolas somu" Nacionālajā Botāniskajā dārzā un Melngalvju namā

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti