Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

Jaunumi

Garšīgie likumi - Eiropas Parlaments Rēzeknes tehnikumā


garslik2 
2015. gada 8. decembrī Rēzeknes tehnikuma konferenču zālē notika Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas biroja Latvijā projekta "Garšīgie likumi" prezentācija. Konferenču zāli piepildīja interesentu auditorija, kuru veidoja gan tehnikuma izglītojamie, gan skolēni no novada skolām, kā arī augstskolas pārstāvji, TIC pārstāvji un individuālie uzņēmēji.

Bildes no pasākuma

Projekts ļāva izzināt un pagatavot ES lēmumus par trim tēmām: alergēni pārtikā, ģenētiski modificēti organismi un jaunā pārtika. Projektā bija iesaistītas 3 mācību grupas ar skolotājām:

  • „Ģenētiski modificēti organismi” – skolotāja Rita Melne un 1V-JG grupa;
  • „Jaunā pārtika” – skolotāja Gunta Meikulova un 2.B grupa;
  • „Alergēni pārtikā” – skolotāja Natalja Jemeļjanova un 4.C grupa

garslik6

Skolotājas saņēma EP Informācijas biroja sadarbībā ar uzturzinātnes ekspertiem un pedagogiem veidotus mācību materiālus par alergēniem, ĢMO un jauno pārtiku. Mācību noslēgumā topošie pārtikas tehniķi un ēdināšanas profesionāļi organizēja visiem interesentiem semināru ar atvērtu tematisku degustāciju un dalījās ar jauniegūtajām zināšanām.

garslik1

Pasākuma dalībniekus uzrunāja skolas direktore Benita Virbule un ievadvārdus teica Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā pārstāve Jolanta Bogustova, tad sekoja darba grupu prezentācija. Pēc prezentācijas interesentiem tika piedāvāta iespēja iepazīties ar tehnikuma jaunatvērtajām laboratorijām.

garslik3

Degustācijas ēdienkartē:

  • salāti ar Godži ogām un riekstiem;
  • ķirbju biezeņzupa ar kvinoju un rīspapīra piedevām;
  • krāsnī cepti dārzeņi ar Čia sēklām un Mocarellu;
  • paštaisīts jogurts ar Godži ogām, stēviju un ziedputekšņiem;
  • biezpiena sieriņi ar Godži ogām un stēviju šokolādes glazūrā

garslik4

Degustācijas laikā interesentiem tika dota iespēja:

  • NOSKAIDROT, kas ir ģenētiski modificēta pārtika un vai tā ir sastopama Latvijā?
  • GŪT PRIEKŠSTATU kā Eiropas Parlamenta lēmumi uzlabo alerģisku cilvēku dzīves kvalitāti?
  • UZZINĀT, kas ir jaunā pārtika, un, vai tā var uzlabot Latvijas iedzīvotāju veselību?
  • GŪT IZPRATNI par lēmējinstitūciju, valsts, pašvaldību un ēdināšanas nozares speciālistu lomu rūpēs par drošu pārtiku Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu iedzīvotājiem.

garslik7

Informācija atrodama:

Informāciju sagatavoja struktūrvienības vadītāja praktisko apmācību jomā Rita Melne

Aktīvā pozīcija: Sākums Aktualitātes Jaunumi Garšīgie likumi - Eiropas Parlaments Rēzeknes tehnikumā