Jaunumi
Pieaugušo izglītība Rēzeknes tehnikumā
- Izveidots 25 janvāris 2019
2019.gada 18.janvarī noslēdzās mācības projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” (projekta identifikācijas numurs Nr. 8.4.1./16/I/001) 3. kārtā. Dalībnieki apguva divas neformālās izglītības programmas “Jaunākās tendences ēdienu gatavošanā un noformēšanā” un “Jaunākās tendences konditorejas izstrādājumu gatavošanā un noformēšanā”. Kopējais dalībnieku skaits ir 20.
Mācību procesa laikā izglītības programmas “Jaunākās tendences ēdienu gatavošanā un noformēšanā” dalībnieki papildināja savas prasmes dārzeņu un zivju ēdienu, jūras produktu un gaļas ēdienu, zupu gatavošanā un pasniegšanā, auksto ēdienu un uzkodu gatavošanā un pasniegšanā.
Izglītības programmas “Jaunākās tendences konditorejas izstrādājumu gatavošanā un noformēšanā” dalībnieki padziļināja savas zināšanas par krēmu un glazūru, šokolādes un tās rotājumu, mandeļu, riekstu un eļļas sēklu masu izstrādājumu pagatavošanu, bezglutēna izstrādājumu, desertu, necepto kūku pagatavošanu un pasniegšanu.
Mācību laikā notika pieredzes apmaiņa Daugavpils restorānā “Art Hub”, kurā izglītojamie iepazinās ar telpu noformējumu, galda klāšanu, ēdienu gatavošanas ikdienas darbu, kā arī paši gatavoja dažāda veida uzkodas. Dalībnieki izteica gandarījumu un pateicību par sniegtajām zināšanām, jo liela daļa no viņiem jau darbojas ēdināšanas jomā.
Sagatavoja izglītības metodiķe Viktorija Viļuma