Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

SAM 8.3.5.

Ieraugi savas nākotnes iespējas

Nikitins1

“Pakāpties augstāk, redzēt tālāk – tas ir mūsu dabā. Kur vien iespējams, cilvēks vienmēr ir centies kāpt kalnā, lai tiktu tuvāk mākoņiem, bet, ja augstu kalnu nebija, būvēja torņus.”

(Mammadaba, publik. “Tuvāk debesīm”, 2016 gads 6.aprīlis)

Tiekšanās uz saviem mērķiem cilvēkam ir iedzimta īpašība. Katrs pats būvē savu karjeras “torni”, saliekot to no savām vērtībām, zināšanām, prasmēm un pieredzes. Cik tas būs augsts un izturīgs, atkarīgs tikai no katra mērķtiecības, neatlaidības un prasmes produktīvi izmantot savus resursus. Cik lieliski ir būt šī torņa virsotnē – redzēt sasniegto rezultātu un sajust uzvaras garšu! Tas noteikti mudina vēl cītīgāk un aktīvāk strādāt, lai pakāptos augstāk, redzētu tālāk, varētu motivēt un iedvesmot arī citus.

   Nikitins1

Attālināto mācību laikā IP "Viesnīcu pakalpojumi" 1.D un 4.D mācību grupu izglītojamajiem bija iespēja tikties ar atsaucīgu, veiksmīgu un mūsdienīgu uzņēmēju – SIA “IGGI” vadītāju, “Fresh Terase” un “IGGI bārs & karbonādes” īpašnieku Igoru Nikitinu tiešsaistes nodarbībā “Intervija ar uzņēmēju”. Strādājot tūrisma un viesmīlības jomā, liela nozīme ir prasmei komunicēt un sadarboties gan ar viesiem, gan ar biznesa partneriem.

Viens no komunikācijas veidiem, lai sazinātos, vairāk uzzinātu par citu cilvēku, viņa domām, pieredzi, sasniegumiem, ir intervija - tas ir interaktīvs saskarsmes process, kura laikā dalībnieki realizē savus mērķus un intereses ietekmējot viens otru. Izveidojot un uzdodot pareizus jautājumus, paveras iespēja atklāt citu cilvēku kā personību. Arī klausoties veiksmes stāstus un pozitīvo pieredzi, ir iespēja pašiem tiekties uz izaugsmi.

Tiešsaistes nodarbība ,,Intervija ar uzņēmēju” tika organizēta sadarbībā ar Rēzeknes tehnikuma profesionālo mācību priekšmetu skolotāju Anitu Raudivi, karjeras konsultanti Nadeždu Trušeli, iesaistot 1.D un 4.D grupas jauniešus interaktīvā mācību procesā. Izglītojamie veica vairākus uzdevumus: sagatavoja jautājumus un tikšanās laikā tos uzdeva uzņēmējam Igoram Nikitinam, pēc intervijas apkopoja iegūto informāciju, rakstīja nelielu rakstu, atspoguļojot savu viedokli.

Jauniešu atsauksmes var lasīt viņu darbos:

“..Mani priecē šādi pozitīvi cilvēki, kas māk motivēt, iedvesmot, kā arī aicina nepadoties pie pirmajām grūtībām. Igors Nikitins ļoti labi māk saprasties ar jauniešiem, ļoti draudzīgs cilvēks. Man bija ļoti liels prieks, ka bija tāda iespēja kaut arī virtuāli uzdot jautājumus un uzzināt jaunu informāciju par FRESH TERASE...Es ceru, ka mums visiem ir iekšā tā mazā degsmīte kā Igoram, kura aicina tikai iet uz priekšu, rast jaunas idejas, realizēt tās.” (Dina Galeja, 1.D)

“Esmu sapratusi, ka Igors Nikitins draudzīgs, pozitīvs, labsirdīgs un atvērts cilvēks…Bija ļoti motivējoša tikšanās…” (Emerita Ščerbakova, 1.D)

“Manuprāt, Igors, kā vadītājs ļoti labs, jo pēc viņa atbildēm esmu sapratusi, ka viņš var aizvest komandu līdz mērķim, spēj vadīt gan procesu, gan cilvēkus, viņš ir ļoti godīgs un spēj pamanīt darbinieku stiprās puses un vēlmi strādāt…Pats galvenais, ko es sapratu pēc tikšanās ar Igoru, ka pats galvenais ir mīlēt savu darbu, nepadoties ja ir grūti, ja kas nesanāk un tad Tu visu spēsi.” (Laima Puncule, 4.D)

“…Var redzēt, ka cilvēks ir ļoti profesionāls darba attiecībās, saprotošs, un ir tiešām labs līderis. Cilvēkiem, kuri ir strādājuši ar viņu ļoti paveicās. Man ļoti iekrita sirdī Igora frāze "Vajag domāt par to, kas mums ir, nevis par to, kā mums nav", un es domāju, ka tas ir ļoti labs padoms visiem, jo ļoti bieži cilvēki uztraucas par to, ka viņiem nav, un nepamana visu laimi, kas ir blakus.” (Oksana Boldova, 4.D)

“Es uzskatu, ka Igors kā darba devējs ir divpusīgs cilvēks - gan prasīgs, gan saprotošs. Viņa galvenais mērķis, lai visi gūtu baudu no padarītā darba kopīgiem spēkiem.” (Dmitrijs Babrovs, 4.D)

“Ļoti emocionāls, pozitīvs un cilvēks ar labu humora izjūtu. Es domāju, ka viņš vienmēr nāk palīgā saviem kolēģiem, vienmēr atbildēs uz interesējošajiem jautājumiem. Uzskatu, ka tas ir ideāls darba devējs, jo ar darba kolektīvu viņš ir uz viena viļņa.” (Birzgale Jūlija, 4.D)

“Pēc šīs tikšanās es sapratu, ka vienmēr jāpilnveido sevi, jādara tikai to, kas patīk. Kā arī jāmēģina būt pozitīvam, meklēt pat negatīvās situācijās labumu un jācīnās līdz beigām!” ( Jūlija Zemļanuhina, 4.D)

“Manuprāt, ar viņu sastrādāties būtu ļoti viegli. Viņš ir atvērts darbiniekiem, kuri ir jauni un apņēmības pilni strādāt. Igors deva daudzus padomus, kas arī bija vērtīgi. Ja vēlies kaut ko sasniegt, tad uz to arī jātiecas, tas nebūs viegli, bet patīkami, kad tas tiks izdarīts. Visiem tādu degsmi, kāda ir viņam. Lai arī viss turpmāk izdodas!” (Ailīna Saleniece, 4.D)

Pateicamies SIA “IGGI” vadītājam Igoram Nikitinam par atsaucību un radīto iespēju! Liels paldies profesionālās izglītības skolotājai Anitai Raudivei par palīdzību intervijas organizēšanā! Liels paldies 1.D un 4.D grupu izglītojamajiem par aktīvu dalību pasākumā un tik daudzveidīgām, vērtīgām atziņām!

   Nikitins1

  projekts1

Aktīvā pozīcija: Sākums Tehnikums Projekti SAM 8.3.5. Ieraugi savas nākotnes iespējas

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti