Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

SAM 8.3.5.

Kas muitas lācītim vēderā?

lacitis1

25. februārī Rēzeknes tehnikuma izglītības programmas “Komerczinības” kvalifikācija “Transporta pārvadājumu komercdarbinieks” 2.Kz, 3.Kz, 4.Kz mācību grupu izglītojamajiem bija izcila iespēja vairāk uzzināt par Muitas darba specifiku. Pateicoties Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes atsaucībai, bija organizēta tiešsaistes lekcija ar VID Muitas pārvaldes Muitas sadarbības un attīstības daļas Plānošanas un koordinācijas nodaļas vecāko muitas eksperti Mariku Salmiņu un Muitas pārvaldes direktora vietnieci Sandru Kārkliņu-Ādmini.

Tikšanās laikā jaunieši saņēma plašu un detalizētu informāciju par Muitas darbu un procedūrām- vairāk uzzināja par Muitas dienesta uzdevumiem un mērķiem, Muitas darbu reglamentējošiem ārējiem un iekšējiem normatīviem aktiem, Savienības Muitas kodeksu, administratīvajiem pārkāpumiem muitas jomā, preču ievešanas, izvešanas un pagaidu uzglabāšanas nosacījumiem, muitas un tranzīta procedūrām, deklarācijas dzīves ciklu un uzticamiem muitas sadarbības partneriem.

   lacitis1lacitis2

Lai uzzinātu jauniešu viedokļus par darbībām muitas kontroles zonā, lekcijas sākumā speciālistes uzdeva jautājumu izglītojamajiem: “Ar ko Jums asociējas Muita?” Jauniešu atbildes bija formulētas gandrīz identiski - “Preču pārbaudes”, “kontrole”, “drošība”, “robežu šķērsošana”, “privātpersonu pārbaude un kontrole”.

Notika diskusija par Muitas darbinieku nepieciešamajām prasmēm un zināšanām. Tikšanās beigās VID Muitas pārvaldes speciālistes mudināja mācīties centīgi, būt aktīviem, atvērtiem un komunikabliem, tad atvērsies visi ceļi un iespējas.

Pateicamies Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldei par atsaucību un sadarbību.

Īpašs paldies VID Muitas pārvaldes Muitas sadarbības un attīstības daļas Plānošanas un koordinācijas nodaļas vecākajai muitas ekspertei Marikai Salmiņai un Muitas pārvaldes direktora vietniecei Sandrai Kārkliņai- Ādminei par radīto iespēju, detalizētu un izglītojošu lekciju un vērtīgiem padomiem!

  projekts1

Aktīvā pozīcija: Sākums Tehnikums Projekti SAM 8.3.5. Kas muitas lācītim vēderā?

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti