Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

SAM 8.3.5.

Virtuālā vizīte uzņēmumā AS “Smiltenes piens”

smiltenespiens

27. maijā 2. un 3. kursa jaunieši, kuri apgūst kvalifikāciju “Pārtikas produktu ražošanas tehniķis”, tiešsaistes tikšanās iepazinās ar savas profesijas pārstāvju ikdienu vienā no lielākajiem piena pārstrādātāju un siera ražošanas uzņēmumiem Latvijā - AS “Smiltenes piens”. Tikšanos vadīja uzņēmuma personāla speciāliste Inese Karlsone un vecākā meistare Vita Puriņa.

Piedāvātajā video, foto materiālos un prezentācijā izglītojamie guva vērtīgu ieskatu uzņēmuma veidošanās vēsturē, iepazinās ar ražošanas procesu, iekšējo organizāciju un plašu produkcijas klāstu, to unikalitāti un priekšrocībām. Noskaidroja uzņēmuma vērtības un tradīcijas, pircēju iecienītākos produktus, uzzināja par iegūtām balvām, atbalsta un labdarības akcijām.

smiltenespiens

Izglītojamie guva vērtīgu informāciju par prakses iespējām AS “Smiltenes piens”. Runājot par praksi, personāla speciāliste Inese Karlsone uzsvēra: “Prakses laikā ir svarīgi nekautrēties, jautāt un tiekties izzināt, kā arī izrādīt iniciatīvu un vēlēties izdarīt vairāk nekā prasīts prakses nolikumā.”

Atbildot uz jauniešu jautājumu par darba iespējām pēc tehnikuma absolvēšanas, vecākā meistare Vita Puriņa atzīmēja: “Šim darbam jāpatīk. Acīm jāspīd un vajag būt lielam gribasspēkam un ieinteresētībai savā darbā. Katra diena ir savādāka. Darbā svarīga loģiskā domāšana, lēmumu pieņemšana tūlīt un uz vietas.”

Jauniešu ieguvumi un atziņas no tikšanās:

“Es ieguvu daudz jaunas un labas informācijas, kura man palīdzēs izvēlēties savu ceļu darba meklējumos nākotnē. Uzzināju - lai strādātu, nepietiek ar diplomu. Cilvēkam jāmīl šis darbs, tikai tad viņam viss izdosies. Gribētu doties tur praksē, jo uzņēmumā var iegūt ļoti labu pieredzi, strādājot ar labākajiem un pieredzējošiem strādniekiem.” (Jānis Zerniņš)

“Uzzināju, ka uzņēmumā tiek ražoti ļoti kvalitatīvi produkti un ļoti veselīgi. Ka tur var doties praksē, un to cik labi izturas pret darbiniekiem.” (Diāna Nemirska)

“Tikšanās lika saprast, ka darbs nav vienkāršs, ka ir liela atbildība un vajag iemācīties ne tikai teoriju, bet arī praktiski darboties.” (Anastasija Višņakova)

“Mans secinājums, ka vajag apzinīgi strādāt, ja vēlies tikt pa karjeras kāpnēm uz priekšu!” (Madara Zalāne)

Pateicamies uzņēmumam AS “Smiltenes piens” par sadarbību un radīto iespēju vairāk uzzināt par ražotni. Īpašs paldies uzņēmuma personāla speciālistei Inesei Karlsonei un vecākai meistarei Vitai Puriņai par plašu un detalizētu ieskatu uzņēmuma ražošanas procesā un vērtīgiem padomiem!

  projekts1

 

Aktīvā pozīcija: Sākums Tehnikums Projekti SAM 8.3.5. Virtuālā vizīte uzņēmumā AS “Smiltenes piens”

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti